söndag 21 mars 2010

Lydnadsträning och trädgårdsarbete

Då sitter jag här och tänker igenom vilken härlig helg det varit.I fredags slutade Anders tidigt. Vi passade på att gå en riktigt lång runda med hundarna. Det är härligt att se Valle springa lös på fältet, vilken kraft han har när han galopperar fram. Mamma och pappa kom förbi en sväng. Valle fick träffa Bianca, som den lilla godingen skrek när hon såg Valle. Efter en lite stund gick det hur bra som helst. På kvällen tittade vi på Så ska det låta och lite på Let's dance. Vem som åkte ut från Let's dance fick vi läsa på Aftonbladet i lördags morse eftersom vi somnade när det var nyheter.

På lördagen steg vi upp tidigt för att hinna rasta hundarna, äta frukost och sedan köra iväg till Oxie bk där vi (jag och Valle) går lydnadskurs. Anders följde med för att titta på och mamma kom också dit och tittade. Valle är duktig, vi har bara känt varandra ca en vecka och han lyder redan mig hur bra som helst. Efter lydnadskursen så kom Nina dit med Valles stamtavla. Nu är han vår på riktigt =)
Sedan åkte vi en runda till Vellinge. Där gick vi en runda med Valle och hans belöning väntade vid korvkiosken, när vi handlade korv till oss så fick även Valle en korv. På vägen hem stannade vi till hos min bror som var och lagade sin bil i en verkstad. Valle var verkligen duktig hela dagen. När vi väl kom hem var Valle riktigt trött och sov gott hela kvällen och natten.

Så här trött blir man efter att ha varit iväg hela dagen!
Idag skulle vi åkt på hundutställningen i Malmö men vi tog istället med hundarna in till Malmö. Anders skulle starta sin motorcykel och sedan passade vi på att gå en lång runda vid Slottstaden. Valle var lite spänd i början men efter en stund så slappnade han av och lyssnade riktigt bra på Anders. Sedan körde vi hem två trötta hundar. Vi lämnade hundarna hemma och körde och tvättade bilen. Valle var ensam hemma för första gången sedan han flyttade till oss. Två timmar senare kom vi hem till en väldigt glad Valle och Maya. Allt hade gått bra, skönt.
Att komma hem och sätta sig i trädgården och dricka kaffe gav oss ny energi. Vi började rensa och kratta rabatterna, de var nog inte krattade på säkert fem år, men så fint det blev. Nu får vi fortsätta flera helger i rad så det blir riktigt fint.
Nu sitter vi i soffan och har ont i hela kroppen, det är bra träning att göra fint i trädgården.
Här kommer lite fina bilder på Valle:

Valle och Maya tittar så att Anders gör rätt när han skruvar


Vem fick du sms av?


Busa är kul........


God natt och sov så gott!

1 kommentar:

  1. Valle är en riktig snygg muskelknutte! Skönt att han är så cool och inte bryr sig om när andra hundar bråkar. Bianca hälsar - han var ju inte så farlig som hon inbillade sig.

    SvaraRadera